Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Bytom. Tak wygląda wyremontowane osiedle Kolonia Zgorzelec

NOWE
Bytom. Tak wygląda wyremontowane osiedle Kolonia Zgorzelec

Co dzieje się z Ireną Santor? Gwiazda wymaga opieki

NOWE
Co dzieje się z Ireną Santor? Gwiazda wymaga opieki

Polecamy

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Małopolscy panczeniści na starcie akademickich mistrzostw świata w Hamar

Małopolscy panczeniści na starcie akademickich mistrzostw świata w Hamar

Przegląd tygodnia od 15.03 w Nowym TarguTygodniowy przegląd prasy w Nowym Targu, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Nowym TarguTygodniowy przegląd prasy w Nowym Targu, (15.03-21.03.2020)