MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Ryby

Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich przyrządzeniem. Jeśli to zrobisz, to tylko rozprzestrzenisz zarazki w kuchni. Zamiast tego ugotuj, usmaż lub upiecz zaraz po wyjęciu z lodówki. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są małże, ostrygi, małże i przegrzebki, które dostajesz na świeżo. Mogą wymagać spłukania, aby pozbyć się piasku i brudu.

Zobacz również

Motocykliści integrowali się przy ognisku w Pile

Motocykliści integrowali się przy ognisku w Pile

Trudna sytuacja Ukrainek. Coraz częściej muszą się podejmować "męskich" prac

NOWE
Trudna sytuacja Ukrainek. Coraz częściej muszą się podejmować "męskich" prac

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Lipsku, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Lipsku, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Lądku-Zdroju, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Lądku-Zdroju, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczyrku

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczyrku