Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Zatorland, największy w Europie Park Ruchomych Dinozaurów, ma 15 lat. Dziś otwierają

Zatorland, największy w Europie Park Ruchomych Dinozaurów, ma 15 lat. Dziś otwierają

Wyjątkowa oprawa przed półfinałem Ligi Mistrzów. Na cześć legendy

Wyjątkowa oprawa przed półfinałem Ligi Mistrzów. Na cześć legendy

Polecamy

Strzelał do samochodów i w okna domów. Zielonogórska policja zatrzymała sprawcę

Strzelał do samochodów i w okna domów. Zielonogórska policja zatrzymała sprawcę

Rozpoczęła się  piąta  edycja konkursu „PROW w obiektywie”

Rozpoczęła się piąta edycja konkursu „PROW w obiektywie”

Darmowy piknik z koncertami i warsztatami w Elektrowni Powiśle. Znamy dokładny plan

Darmowy piknik z koncertami i warsztatami w Elektrowni Powiśle. Znamy dokładny plan