Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Drugie życie starego młyna. Powstanie tu ośrodek kultury | ZDJĘCIA

NOWE
Drugie życie starego młyna. Powstanie tu ośrodek kultury | ZDJĘCIA

Burmistrz z wotum zaufania. Głosowanie bez niespodzianek

Burmistrz z wotum zaufania. Głosowanie bez niespodzianek

Polecamy

Jest praca w Toruniu! Szukają nie tylko zakłady i miejskie instytucje. Ile płacą?

Jest praca w Toruniu! Szukają nie tylko zakłady i miejskie instytucje. Ile płacą?

Mieszkaniec Sandomierza oszukany w internecie. Zamiast pokrowców dostał… kawałek koca

Mieszkaniec Sandomierza oszukany w internecie. Zamiast pokrowców dostał… kawałek koca

Meteorolodzy ostrzegają przed burzami. W tych powiatach jest największe ryzyko

Meteorolodzy ostrzegają przed burzami. W tych powiatach jest największe ryzyko