MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Tak dzisiaj wygląda serialowa Sylwia z "Bulionerów". Kasia Ankudowicz zmieniła się

NOWE
Tak dzisiaj wygląda serialowa Sylwia z "Bulionerów". Kasia Ankudowicz zmieniła się

Zaginęła 41-letnia mieszkanka Białegostoku

NOWE
Zaginęła 41-letnia mieszkanka Białegostoku

Polecamy

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Kontuzja sportowców i ludzi aktywnych. Zmaga się z nią Robert Lewandowski

Kontuzja sportowców i ludzi aktywnych. Zmaga się z nią Robert Lewandowski

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia