MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. pixabay.com

Takie są zaskakujące skutki uboczne niejedzenia chleba. Zobacz, co się dzieje, gdy nie jesz pieczywa

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Zobacz również

Ośrodek Hodowli Zarodowej Dębołęka błyszczał na prestiżowej wystawie bydła ZDJĘCIA

Ośrodek Hodowli Zarodowej Dębołęka błyszczał na prestiżowej wystawie bydła ZDJĘCIA

W północnym Krakowie może powstać dworzec kolejowy. Jest wniosek do rządu o wsparcie

NOWE
W północnym Krakowie może powstać dworzec kolejowy. Jest wniosek do rządu o wsparcie

Polecamy

Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem

O TYM SIĘ MÓWI
Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej